Lenen op Maat

Geld lenen kost geld | Lenen op Maat | lenenopmaat.nl

● Veilig ● Betrouwbaar ● Acceptabele maandlasten ● Deskundig advies

Het is tien jaar geleden dat Peugeot zijn i-Cockpit introduceerde op de vorige generatie Peugeot 208. Een kleiner stuur –  waar je niet doorheen maar overheen kijkt – in combinatie met een hoger geplaatst instrumentarium had en heeft volgens Peugeot flink wat voordelen, dus past het merk het sindsdien toe in bijna elk model. Een vloek of een zegen?

Voor Peugeots i-Cockpit begon het allemaal bij de Peugeot SR1, een conceptcar die op de salon van Genève stond in 2010. Die auto had een instrumentarium dat veel verder naar voren was geplaatst, nagenoeg gelijk onder waar de voorruit het dashboard ontmoette. Dat moest onder meer leiden tot extra rijbeleving, wat middels de naam al een beetje verklapt wordt: het ‘cockpitgevoel’, in een interieur waarin je je ogen vooral recht vooruit richt, op de weg die voor je ligt. On y va!

Gewaagde keuze

Of, nou, nog even geduld. Pas in 2012 introduceerde Peugeot de alternatieve dashboardlay-out in een productieauto, de 208 die debuteerde op Genève van dat jaar en in 2013 het grote publiek bereikte. De Fransen kozen ervoor om hun toch vrij fundamentele verandering op de markt te brengen in een volumemodel, wat in ieder geval getuigde van lef. Beviel het niet bij de massa, dan was dat mogelijk funest geweest voor een van hun belangrijkste nummers – en nog een nieuw nummer ook.

1Chat met ons