• darkblurbg
    Zonnepanelen Financieren

Zonnepanelen Financieren

Vanwege de hoge aanschafkosten van zonnepanelen, financieren de meeste mensen dit. Voordat je een financiering afsluit is het verstandig om je goed te laten adviseren over de mogelijkheden, want in sommige gevallen is de lening voor zonnepanelen zelfs fiscaal aftrekbaar.

Wij kunnen je adviseren welke lening het beste bij jouw situatie aansluit en hoeveel je maximaal kunt lenen. 

Direct een offerte aanvragen

Lening fiscaal aftrekbaar

De lening voor zonnepanelen heeft een extra voordeel ten opzichte van andere leendoelen, de rente van een persoonlijke lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Het plaatsen van zonnepanelen wordt gezien als optimaliseren van je eigen woning en op basis hiervan kom je in aanmerking voor belastingvoordeel. Voorwaarde voor dit belastingvoordeel is dat je je persoonlijke lening daadwerkelijk gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen.

Welke financieringsvormen bieden wij?

Welke leenvorm is het best geschikt om je zonnepanelen mee te financieren? Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie. Ben je eigenaar van een koopwoning, dan kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een huiseigenaren krediet. Bij dit krediet zijn de rentes in de meeste gevallen lager dan bij een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening: 

Je wilt van tevoren exact weten waar je aan toe bent, bij een persoonlijke lening heb je een vaste rente, looptijd en maandtermijn. Tegenwoordig is het mogelijk om ook bij een persoonlijke lening kosteloos extra af te lossen als je bijvoorbeeld een financiële meevaller hebt. Hierdoor zal de financiering eerder afgelost zijn en zal je ook op de rente kosten besparen.

Huiseigenaren krediet:

Als je eigenaar bent van een koopwoning kun je profiteren van een lening met een lagere rente. Dit noemen ze een huiseigenaren krediet. De bank beloont het stukje zekerheid wat een koopwoning met zich meebrengt met een lagere rentepercentage.